Workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling 

Workshop ‘Hoe overleef ik de prestatiewereld?’

Waarom leren we kinderen nog dat er 'laag en hoog onderwijs' is en dat ‘je er alleen komt als je binnen de lijntjes van het systeem loopt’?

 

In deze workshop - voor jongeren tussen de 11 en 20 jaar - onderzoek ik op een interactieve manier:

  • Hoe ervaar ik de druk van de omgeving en wat wil ik hiermee?
  • Welke gedachtes en gevoelens helpen mij om mijn eigen pad te bewandelen?
  • Het is oké – en juist belangrijk– dat ik mijn eigen pad bewandel in het leven!
  • Het is oké als ik even niet weet wie ik ben en wat ik wil, daar ontstaan juist mooie dingen uit!

 

Ik gun jongeren ‘zichzelf’ en dat ze beseffen dat zij precies goed zijn zoals ze zijn. Ik geef hen graag handvatten hoe ze om kunnen gaan met de druk van de maatschappij.

Tijdens de Bossche Talent School 2020 gaf ik deze workshop aan aan jongeren samen met Karin Zegers-De Louw. Ook tijdens de tweede editie van de Talent School, tijdens de carnavalsvakantie 2021, gaf ik deze workshop aan middelbare scholieren van verschillende leeftijden, scholen, niveaus en achtergronden. 

 

Deze workshops zorgde voor waardevolle leeropbrengsten! Daar wil ik graag heel veel meer van creëren. Werk jij met en voor jongeren en wil jij dat ook? Ik kom graag bij je langs!

 

Heb je interesse in de workshop ‘Hoe overleef ik de prestatiewereld’? Stuur een mail naar apolline@apolearn.nl of bel naar 06-31941744.


Workshop 'Ken jouw eigen natuur!'

De kinderen gaan de natuur in om hun eigen natuur/zichzelf beter te leren kennen. Hiervoor zet ik verschillende coachingstechnieken en -werkvormen in. De workshop is geschikt voor kinderen/jongeren van 8 tot en met 18 jaar. 

 

In deze workshop werk ik op een (inter)actieve manier aan de volgende doelen met de kinderen: 

  • Zij ervaren hoe het is om een grondingsoefening te doen, waarbij zij rust in hoofd en lichaam krijgen. En dat zij zich gegrond voelen, verbonden met de aarde, stevig.
  • Zij leren om vijf kwaliteiten van zichzelf te vinden in het bos en zich bewust te worden van deze kwaliteiten. 
  • Het creatief vermogen van hen wordt gestimuleerd, door het op zoek gaan naar materiaal in de natuur wat past bij hun kwaliteiten. 
  • Zij leren om aan elkaar te vertellen wat hun kwaliteiten te zijn en goed naar elkaar te luisteren.
  • Het zelfbeeld van hen wordt beter, doordat zij zich bewust worden van hun unieke kwaliteiten/talenten. Zij kunnen zich bewust worden dat zij precies goed zijn zoals zij zijn en dat zij durven te staan voor zichzelf.

 

Tijdens de tweede editie van de Bossche Talent School in de carnavalsvakantie 2021 gaf ik ook deze workshop aan jongeren. De jongeren hebben bijzondere leerervaringen opgedaan!  

 

Wil jij dat meer kinderen en jongeren sterker in hun schoenen staan en bewust worden van hun kwaliteiten? Neem dan contact met mij op: apolline@apolearn.nl of bel naar 06-31941744.


Interesse in workshops met andere thema's binnen de persoonlijke ontwikkeling? 

Ik maak ook workshops op maat op basis van de vraag. 

Ik hoor graag van je! Mail: apolline@apolearn.nl of bel naar 06-31941744.